«Σύγχρονα θέματα ασφάλειας στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, Αναθεωρητισμός, Ταυτότητες, Ασύμμετρες απειλές και σχέσεις ισχύος» – 23 Οκτωβρίου 2020

Το EU Security WatchSpot, τμήμα του Jean Monnet Project “Enhancing the Debate about Intercultural Dialogue, EU Values and Diversity”, του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει την πρώτη του Διάλεξη.

Ο τίτλος της Διάλεξης είναι «Σύγχρονα θέματα ασφάλειας στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, Αναθεωρητισμός, Ταυτότητες, Ασύμμετρες απειλές και σχέσεις ισχύος» και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom την Παρασκευή 23/10/2020 στις 17:00-19:30.

Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής και Εταίρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Η ασφάλεια στην Ευρώπη: Ασυμμετρίες, Χαρακτήρας απειλών και προβολές ισχύος».

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συμμετέχοντες τον Καθηγητή Γεώργιο Σπυρόπουλο με θέμα τα ζητήματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, τον Καθηγητή Σπυρίδωνα Λίτσα με θέμα την ασφάλεια και τις σχέσεις ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο, την Επίκουρη Καθηγήτρια Ρεβέκκα Παιδή με θέμα τηνασφάλεια των μικρών κρατών στην Ευρώπη και την Επίκουρη Καθηγήτρια Φωτεινή Μπέλλου με θέμα την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια ως θύμα ενός εξελισσόμενου αναθεωρητισμού, η οποία παράλληλα, ως Επικεφαλής του EU Security WatchSpot, θα συντονίσει και τη συζήτηση.

Επικεφαλής του EU Security WatchSpot είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Φωτεινή Μπέλλου, ενώ Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Έργου είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ιδίου τμήματος κ Δέσποινα Αναγνωστοπούλου. 

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το link για την πρόσβαση στη διάλεξη είναι: https://zoom.us/meeting/register/tJEvdu-prTotGNPPhW7BpCzBbYi4K_H71x88

Θα ακολουθήσουν μία σειρά εκδηλώσεων του προγράμματος όπου μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσω της ιστοσελίδας https://jmpeuvadis.uom.gr/ ή μέσω του Facebook https://www.facebook.com/JMP.EUVaDis/.

Για περαιτέρω ερωτήσεις ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με: jeanmonnetproject-euvadis@uom.edu.gr ή 6983001110, κ Αντωνία Κουμποτή.