Ασκούμενοι Φεβρουαρίου 2020 - Ιουνίου 2021

Αναστασία Χατζηφωτίου

Η Αναστασία Χατζηφωτίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση τις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες. Ενδιαφέρεται για τις ξένες γλώσσες, τη μετάφραση, τις διεθνείς σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλάει Αγγλικά (C2), Ρωσικά (A2), Αραβικά (A2) και Ιαπωνικά (αυτοδίδακτη).

Ασκούμενοι Φεβρουαρίου 2020 - Ιανουαρίου 2021

Έλλη Καριψιάδη

 Η Ελισάβετ Καριψιάδη είναι τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει τρίμηνη πρακτική άσκηση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, καθώς και σύντομη πρακτική σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στο θερινό σχολείο τραπεζικού και οικονομικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Γερμανίας (ELSA Germany). Έχει παρακολουθήσει επιστημονικές εκδηλώσεις νομικού ενδιαφέροντος. Μιλάει Αγγλικά (C2), Γαλλικά (C1) και Γερμανικά (B1).

Ελισάβετ Σιδηροπούλου

Ασκούμενοι Φεβρουαρίου 2020 - Μαρτίου 2020

Φωτεινή Καραγιάννη

Η Φωτεινή Καραγιάννη αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης με βαθμό 19,2. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό 8,05. Μιλάει Αγγλικά (C2) και Γερμανικά (B2). Ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη μετάφραση και την διδασκαλία Αγγλικών σε μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βασιλική Λιάσκου

 Η Βασιλική Λιάσκου γεννήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μουζακίου το 2016. Διανύει το 4ο έτος των σπουδών της στο Τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά (C2), Γαλλικά (C1) και είναι κάτοχος ECDL. Στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί επιμορφωτικές ημερίδες και συνέδρια.

Στέργιος Μεχτίδης

Ο Στέργιος Μεχτίδης διανύει το τρίτο έτος των προπτυχιακών σπουδών του στο  Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στην κατεύθυνση Πολιτικών σπουδών και Διπλωματίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα πεδία ενδιαφέροντός του είναι η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και η Aνάλυση της Πολιτικής Συμπεριφοράς. Μιλάει Αγγλικά (C2). Στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί συνέδρια και ημερίδες.

Χρήστος Νάτσκος

Ο Χρήστος Νάτσκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όταν ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγγράφηκε στο Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο και παρακολουθεί. Ενδιαφέρεται κυρίως για τους τομείς των γλωσσικών και πολιτισμικών δικαιωμάτων, όπως και τη προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση στη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια, κυρίως στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Μιλάει Αγγλικά (C2), Γερμανικά (B1) και Ισπανικά (επίπεδο πανεπιστημιακών μαθημάτων).

Ασκούμενοι Ιανουαρίου 2020 - Οκτωβρίου 2020

Γεωργία Τσαλγίνη

Η Γεωργία Τσαλγίνη αποφοίτησε από το δεύτερο Λύκειο Έδεσσας με βαθμό 18,7. Είναι φοιτήτρια στο 4ο έτος στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές επιστήμες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια και μέσο όρο βαθμών μέχρι σήμερα 8. Μιλάει ρωσικά (B2), Γερμανικά (C1) και Αγγλικά (C2) και κατέχει πτυχίο στον τομέα της πληροφορικής. Ενδιαφέρεται να γίνει πολιτικός ερευνητής στα Βαλκάνια.

Ασκούμενοι Ιανουαρίου 2020 - Μαρτίου 2020

Θεοδώρα Ζαρκάδα

Η Θεοδώρα Ζαρκάδα γεννήθηκε στα Ιωάννινα και αποφοίτησε από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων το 2016. Διανύει το 4ο έτος των σπουδών της στο Τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά (επίπεδο C2) και έχει γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών (πιστοποίηση “GlobalCert”). Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια νομικού περιεχομένου. Συμμετέχει εθελοντικά στην ομάδα «Δίκτυο Νέων Ηπείρου».

Νικολέτα Τσακαλέρη

Η Νικολέτα Τσακαλέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτήτρια νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει αγγλικά (C2) και γερμανικά (B1). Έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και στη Μονάδα Έρευνας «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχει στον 6ο Διαγωνισμό Εθνικής Εικονικής Δίκης (Πολιτική Δικαιοδοσία) και στον 8η εικονική δίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είναι βοηθός αρχισυντάκτη για το 4ο τεύχος του νομικού περιοδικού «Expressis Verbis Law Journal”. Ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής και συμμετέχουσα στην προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου «Δήμοθεν».

Ασκούμενοι Οκτωβρίου 2019 - Μαρτίου 2020

Μαίρυ Πεΐδου

Η Μαίρυ Πεΐδου είναι φοιτήτρια του τέταρτου έτους του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Πολιτικής και Διπλωματίας. Συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες εθελοντικού ενδιαφέροντος και επιστημονικά συνέδρια σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Μιλάει Αγγλικά (C2), Γαλλικά (C2), Γερμανικά (B2) και Ρωσικά (B1).

Ασκούμενοι Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2019

Τζένη Σεφερίδου

Η Τζένη Σεφερίδου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του δεύτερου έτους του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έκανε πρακτική στην Έδρα της UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πολλά Συνέδρια τόσο της προαναφερθείσας Έδρας όσο και του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet, καθώς και το 3ο Καλοκαιρινό Σχολείο σχετικά με τον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2018. Μιλά Αγγλικά (C2)  και Γερμανικά (B1).

Αφροδίτη Τσιγκούρογλου

Η Αφροδίτη Τσιγκούρογλου είναι 21 ετών και κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τέταρτου έτους του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παρακολουθεί μαθήματα της κατεύθυνσης Πολιτικής και Διπλωματίας. Μιλάει Αγγλικά (C2) και Ισπανικά (Β2). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τις σπουδές της και συμμετείχε σε ένα project μιας ομάδα φοιτητών σε συνεργασία με το Γαλλικό Προξενείο με θέμα τις δημοτικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λίζα Κρικέλη

Ελισάβετ Κρικέλη είναι 21 χρονών από τη Θεσσαλονίκη. Διανύει το 4ο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση την οικονομική. Μιλάει Αγγλικά (C2) και Γερμανικά (B1). Στον ελεύθερο της χρόνο παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες.

Αριστοτέλης Κυριακίδης

Ο Αριστοτέλης Κυριακίδης είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Μιλάει Αγγλικά (C2), Γερμανικά (B1) και Ισπανικά (επίπεδο πανεπιστημιακών μαθημάτων) και είναι κάτοχος ECDL. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον προγραμματισμό και με τις ξένες γλώσσες.

Ηλίας Τσακαγιάννης

Ο Ηλίας Τσακαγιάννης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για 6 μήνες και στην Έδρα UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις εθνικών, περιφερειακών και διεθνών οργανισμών και είναι μέλος σε αρκετούς εθελοντικούς οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη.

Ασκούμενοι Ιουνίου - Ιουλίου 2019

Ιωάννα Πασκώνη

Η Ιωάννα Πασκώνη είναι φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μιλάει Αγγλικά (C2) και γαλλικά (Β2). Στόχος της, μετά το πέρας των σπουδών της είναι να εισαχθεί στο διπλωματικό σώμα. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες.

Μαρία Πολυνάκη

Η Μαρία Πολυνάκη είναι φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μιλάει Αγγλικά (B2) και Γαλλικά (C1). Ακόμη, είναι αρχισυντάκτρια σε έναν ηλεκτρονικό περιοδικό (MaxMag) με θέμα τον πολιτισμό. Στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές πολιτικό σκηνικό και ασχολείται με τον εθελοντισμό.

Ερευνητικοί συνεργάτες/ασκούμενοι του EU Security Watch-Spot

Αναστασία Παπαδοπούλου

H Αναστασία Παπαδοπούλου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εκπονήσει την πρακτική της στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μειονοτήτων, Προσφύγων και Μεταναστών του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στο Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων. Έχει αναγορευτεί Ηγέτιδα της Νεολαίας από τη Μόνιμη Αποστολή της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη, έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια φόρα των Ηνωμένων Εθνών, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη καθώς και θερινά μαθήματα στο Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Αυτήν την περίοδο είναι ερευνήτρια στην Έδρα της UNESCO “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στο πρόγραμμα Erasmus+ “Ανακάλυψη Ζωής” με στόχο την ενδυνάμωση των προσφύγων στην προσπάθειά ενσωμάτωσής τους στις χώρες υποδοχής.

Δημήτρης Σαββίδης

Ο Δημήτρης Σαββίδης διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών του στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με κατεύθυνση Πολιτικών σπουδών και Διπλωματίας. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και έχει συμμετάσχει και σε ένα πρόγραμμα προσανατολισμού της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Μιλάει αγγλικά (C2) και ιταλικά (Β2). Επί του παρόντος, συμμετέχει εθελοντικά σε πρόγραμμα εκμάθησης διεθνών σχέσεων σε νέους φοιτητές και στο ευρύ κοινό. Ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση στις 1  Νοεμβρίου 2020. 

Δημήτρης Γιοφτσίδης

Ο Δημήτρης Γιοφτσίδης αποφοίτησε από το πρώτο Γενικό Λύκειο Πανοράματος με Γενικό Βαθμό  Απολυτηρίου δεκαεννέα και τρία δέκατα. Είναι φοιτητής στο τρίτο έτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά σε επίπεδο C1. Κατά τη διάρκεια των λυκειακών του χρόνων συμμετείχε σε προγράμματα όπως το 14ο Thessaloniki Model United Nations (MUN) και το Πολιτιστικό πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα: Πρόσφυγες και μετανάστες στο κατώφλι του 21ου αιώνα – Διεθνείς Οργανισμοί και φορείς». Στον ελεύθερο του χρόνο διαβάζει άρθρα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί και συνέδρια. Ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση στις 1  Νοεμβρίου 2020. 

Χρυσούλα Τολιοπούλου

Η Χρυσούλα Τολιοπούλου διανύει το τρίτο έτος των σπουδών της σε προπτυχιακό επίπεδο, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών και Διπλωματίας. Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δραστηριότητες εθελοντικού ενδιαφέροντος. Είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας του Γραφείου Διασύνδεσης του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά (C2) και Γαλλικά (C1). Είναι ασκούμενη στο Παρατηρητήριο Ασφάλειας της ΕΕ από τον Ιανουάριο 2021.

Σταύρος Πιπερίδης

Ο Σταύρος Πιπερίδης εισήχθη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2018, με σειρά επιτυχίας 2η. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά σε πληθώρα συνεδρίων, προσομοιώσεων, εθελοντικών δράσεων και οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών. Έχει εργαστεί, μέσω πρακτικής άσκησης, για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, για το NATO Rapid Deployable Corps Greece ως Πολιτικός Σύμβουλος (POLAD), για το Κέντρο Έρευνας Δημοκρατίας & Δικαίου, για τον Όμιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, καθώς και για το Vouliwatch. Διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό πιστοποιήσεων από το ΝΑΤΟ σε θέματα που άπτονται των συγκρούσεων, της ασφάλειας και της επικοινωνίας. Διαθέτει επαγγελματική γλωσσική επάρκεια τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γαλλικά.